Birgit Weber Logotype
Birgit Weber

Har du knas i parforholdet?

Hvad er kærlighed i et godt parforhold?

Et godt parforhold er en relation, hvor begge parter tager ansvaret for deres eget liv, deres eget velbefindende, samtidig med at de har omsorg for og er optaget af deres partners velbefindende og udvikling.

Mange af os får problemer, fordi der er noget vi har misforstået omkring kærlighed. Vi vil allesammen gerne modtage kærlighed, men er vi selv i stand til at give den? og hvad vil det sige at give sin kærlighed til et andet menneske?

For at man er i stand til at give kærlighed, er det nødvendigt, at man står på sine egne ben, at man er i stand til at bekræfte og støtte sig selv, og at man synes, det er i orden at være uenige. Mange mennesker føler sig afvist, hvis den anden er uenig. Det kan føles som mangel på kærlighed.

At give kærlighed til et andet menneske er at give sig selv, alt det man som menneske indeholder, sin interesse, sine tanker, sin fantasi, sin sorg, sin glæde, sin vrede, sin seksualitet osv.

 

 

 

Når man er i stand til dette, kan man blive tilfreds i sit parforhold, og i alle mulige andre relationer. Når man føler man har noget at give, føler man sig værdifuld. Derfor får man det godt, både med sig selv og sin partner.

Når par eller enkeltpersoner henvender sig hos mig, handler det ofte om at en eller begge føler sig afvist og såret, fordi partneren ikke har levet op til deres udtalte eller uudtalte forventninger. "Jeg har jo sagt, hvad jeg har brug for", lyder det ofte. Og så må den anden bare se at komme i gang. Problemet er blot, at det bliver man hverken tilfreds eller lykkelig af, fordi ens behov konstant ændrer sig, og næste gang er det noget andet man har brug for. Man kan kun løse sådan en konflikt ved i nuet at mærke, hvad man har behov for, og spørge om partneren har lyst til at opfylde behovet.